Plankonferensen 2020!

Välkommen på studiebesök 20 april

Vi skapar studiebesök som genomsyras av engagemang och mod att dela med och lära av varandra. Besöken görs i mindre grupper för att öka lärandet och ge ett maximalt utbyte för såväl dig som deltagare som för organisationen vi besöker. Vi har förmånen att oftast mötas av ledare som driver verksamheten tillsammans med sina medarbetare.

Bussar till de olika verksamheterna avgår 12.00f rån Steam Hotel i Västerås måndagen 20 april. Vi är tillbaka på hotellet ca kl. 17.00.

Läs mer om våra studiebesök: 

ABB Motors & Generators

ABB är en ledande leverantör av stora Motorer och Generatorer med tillhörande kontrollutrustning. Enheten i Västerås har en installerad bas på mer än 3000 levererade maskiner världen över med uteffekter från 5-80MW. Huvudapplikationerna är kompressormotorer, gas- och ångturbingeneratorer och synkronkompensatorer men vi levererar även pumpmotorer, fläktmotorer, raffinörer och motor/generatorlösningar.
Våra kunder är verksamma inom flera olika segment såsom olja & gas, kraftgenerering, luftseparering, kemisk industri, metall och gruvindustri, papper och massa samt förnybar energi men de vill alla ha pålitliga högkvalitativa lösningar då våra produkter ofta är hjärtat i deras process.

Hos oss får ni se hur vi jobbar med daglig styrning och produktionsuppföljning i en kundorderstyrd enstyckstillverkning samt hur vi jobbar med förbättringsarbete och produktionssystem.

Ulrika Oberer, Operations Manager, ABB Machines
Marie Sundkvist, Planning Manager, ABB Machines

ABB Robotics

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar, modulbaserade tillverkningssystem och service. Ett tydligt fokus på lösningar hjälper tillverkare förbättra produktivitet, produktkvalitet och säkerheten i arbetsmiljön. ABB har installerat drygt 400 000 robotar världen över. ABB Robotics ingår i affärsområdet Robotics & Discrete Automation och affärsenheten Robotics har tillverkning i Västerås, Shanghai, Auburn Hills och Shimada och levererar globalt. Idag är man globalt ungefär 6200 personer och av dessa är cirka 1200 i Sverige, på olika orter. Robotics enheten tillverkar och utvecklar robotar som med hög precision som klarar hanteringsvikter upp till 800 kg.

Hos oss får ni se robotar som monterar robotar!

Lina Heybroek, Production Planning Manager, ABB Robotics
Maria Malmport, Production Manager, ABB Robotics

Apotea

I Morgongåva företagspark ligger Apoteas logistikcenter. Logistikcentret är 38 000 kvadratmeter och invigdes 2018. På taket finns Sveriges största solcellsanläggning! 2019 beslutade sig Apotea för att skapa en Miljözon runt logistikcentret och endast transportörer med fordon som uppfyller miljöklass Euro 6 att tillåtas inom området. Följ med oss på paketets resa och se hur vi plockar och packar våra ordrar.

GKN

GKN ePOWERTRAIN Köping är en ledande tillverkare av system för fyrhjulsdrift till personbilar, med kunder som Volvo, Jaguar Land Rover, Fiat, Porsche och Lambhorghini. Utvecklingen av system för fyrhjulsdrift baseras på en avancerad teknisk konstruktion och realiseras genom en högautomatiserad och effektiv tillverkning. GKN ePOWERTRAIN Köping AB har totalt ca 950 anställda.

Deltagarna får ta del av hur vi jobbar med ständiga förbättringar i produktion och hur vi skapar engagerade medarbetare.

Välkommen till ett spännande studiebesök i Köping!

Ekrem Güclü, Manager Lean & Industry 4.0
Jörgen Öhman, Operations Manager
Jan-Erik Karlsson, Supply Chain Manager

H&M

Lagret i Eskilstuna försörjer hela butiksnätet i Sverige och ser till att rätt plagg hamnar på rätt plats, i rätt tid och med minsta möjliga miljöpåverkan. Anette Gustafsson, Logistik direktör tar emot oss med sitt team.

ICA

Det var just i Västerås som ICA grundades av Hakon Swenson. Ett av Sveriges största lager som distribuerar upp till 500 000 kollin per dag finns i ICAs hemstad Västerås. Härifrån distribueras kolonivaror, kött, frys och nonfood över hela Sverige. Just nu testar ICA transporter i egen regi (efter 15 års uppehåll) för att säkra kundmötet samt för att driva utvecklingen mot miljöanpassade fordon mer offensivt.

Magnus Stadig, Logistikdirektör ICA Sverige hälsar välkommen med sitt team.

K.W. Bruun Logistik

I Strängnäs sköter K.W. Bruun Logistik all lagerlogistik och distribution av reservdelar till bilmärkena Peugeot, Citroen, Opel och DS. Vårt systerbolag äger agenturerna för dessa märken.

Vi har ca 300 kunder och har ca 37000 SKU i lager. Ni får se en reservdelslogistik i toppklass!

Roberth Karlsson, Nordisk Logistikchef i Strängnäs

Robotdalen

Robotdalen är ett kompetenscentrum och besitter Unik kompetens inom innovativ robot- och applikationsutveckling. Robotdalen jobbar med att ta fram proof-of-concept, nya produkter och lösningar inom hälsa och välfärd såväl som inom industrin. Robotdalen fokuserar på att ta fram lösningar med fokus på nya applikationer och användningsområden. Hos oss får ni ta del av några av våra lyckade projekt samt även titta in i vårt test center, där vi tar fram nya kollaborativa applikationer.

Åsa Nordin, VD, Robotdalen

Sportamore

Vem ansvarar för kundmötet utan en fysisk butik? Upplev hjärtat i Sportamores distributionskedja bakom kulisserna och se hur de gör för att korta ledtider och erbjuda flexibla leveransalternativ.

Sportamore är Nordens största och snabbväxande sportbutik på nätet. Sportamore säljer mer än 30.000 produkter från cirka 300 olika varumärken representerande mer än 30 olika sporter. Sportamore har som renodlad e-handlare sedan starten fokuserat på att välja ut de bästa produkterna och erbjuda dem till marknadens bästa villkor. Med marknadens bredaste varumärkesportfölj och service i världsklass skapar vi goda förutsättningar för våra kunder att leva ett aktivt liv.

Sema Söderhäll, logistikchef &  Jesper Dahlkvist, Lagerchef välkomnar oss!

Svenska Retursystem

Här kommer ni att bjudas på en rundvandring i en automatiserad Produktion och Logistikanläggning som hjälper livsmedelsbranschen att sänka sina koldioxidutsläpp med mer än 32 000 ton per år. På Hacksta industriområde i Västerås finns Svenska Retursystems nyaste och största anläggning som årligen kan tvätta och återanvända 70 miljoner returlådor. Här kommer ni att få en inblick i verksamheten.

Tar emot gör Patrik Halt, Chef Produktion Mitt & Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem

Volvo (lager, Eskilstuna)

Supportlagret hanterar dagorder till Skandinavien samt dom Baltiska länderna för alla brands dvs, Volvo Truck, Volvo Buss, VCE (volvo construction equipment ,anläggningsmaskiner) Volvo Penta, Renault Truck. Som deltagare får du en guidad tur på lagret med information om hur vi jobbar. Samt hur lagret ser ut.

Björn Bohman, General Manager för supporlagret i Eskilstuna

Volvo VCE

Volvo Constuction Equipment i Eskilstuna tillverkar en komplett portfölj av maskiner såsom hjullastare, grävmaskiner, tipptruckar med mera. Vi besöker produktionen och med fokus på logistiken.

VCE hälsar välkommen med sitt team.