Plan-konferensen 2024!

Välkommen på studiebesök

Vi skapar studiebesök som genomsyras av engagemang och mod att dela med och lära av varandra. Besöken görs i mindre grupper för att öka lärandet och ge ett maximalt utbyte för såväl dig som deltagare som för organisationen vi besöker. Vi har förmånen att oftast mötas av ledare som driver verksamheten tillsammans med sina medarbetare. 

Läs mer om våra studiebesök: 

Arla Foods AB

Välkomna att besöka Arlas moderna mejeri och mekaniserade kyllager i Jönköping. Från mejeriet i Jönköping distribuerar vi dagligen Arlas produkter till kunderna i hela Götaland. Från mejeriet exporterar vi även våra produkter till flera Europeiska länder.

Vi producerar bland annat traditionell färsk mjölk och den populära Laktosfria mjölken.

Vi bjuder självklart på provsmakning av vår goda Arlamjölk.

Dagab Axfood

Besök på Dagab automatiserade färskvarulager i Jönköping. Lagret förser Axfoods butikskedjor runt om i Sverige med färska varor, även de som används för färdiga måltidslösningar och deliprodukter, något som alltmer efterfrågas av svenska konsumenter. Lagerchef Peter Axelsson kommer presentera verksamheten i Jönköping och Sebastian Berg ifrån Knapp kommer visa automationsanläggningen som är anpassad för Dagabs transitflöde i kylmiljö.

DFDS

DFDS har funnits sedan 1866 och tillhandahåller idag logistik- och Supply Chain-tjänster via ett av Europas största integrerade transport- och logistiknät. DFDS Logistics Jönköpings TPL verksamhet färdigställde ett lager på 37 000 kvm i Stigamo i slutet av 2022, ett splirrans nytt TPL lager med det helautomatiska pallhanteringssystemet Radioshuttle, ett system som öppnar för högre effektivisering och bättre utnyttjande av lagerytan.  Verksamheten kommer främst hantera industrikunder och FMCG (fast moving consumer goods).

Elgiganten

Elgiganten Logistik, DC är del av det expansiva logistikområdet Logpoint South Sweden, Torsvik, precis söder om Jönköping. Distributionscentret är 107 000 m² stort, har 85 lastportar, 185 truckar och 600-800 anställda. Här finns också ett högteknologiskt automationslager som är en av de största liknande investeringar som har gjorts i Sverige. Observera att det inte är tillåtet att ta med egen elektronisk utrustning in på området. Långärmat, långbyxor och heltäckande skor krävs av säkerhetsskäl.

Fagerhult

Vår historia började för mer än 75 år sedan, när vår grundare Bertil Svensson tog saken i egna händer och gjorde en lampa till sin mamma i julklapp. Den julklappen var startskottet för många fler armaturer och innovationer under åren som följt.

För att kunna bidra till en framtid präglad av hållbara beslut är det viktigt för oss att ha en produktion nära marknaden. Vår egna fabrik i Fagerhult finns kvar där allt en gång startade, och har byggts ut ett fyrtiotal gånger i olika omgångar, som stabila investeringar. Det här möjliggör att vi kan säkerställa att våra produkter håller den kvalité och standard som vi vill, för att kunna möta morgondagens krav.

Adressen är Åvägen 1, 566 80 Habo.

FläktGroup

FläktGroup är en av marknadsledarna av systemlösningar för inomhusklimat, där komfort, säkerhet och hälsa är i fokus.

FläktGroup har i mer än 100 år varit ett företag som bryr sig om vår gemensamma miljö och människorna omkring oss. Varje dygn andas du in över 20.000 liter luft och spenderar i genomsnitt 90% av din tid inomhus. Inomhusventilationen påverkar alla – oavsett om du ser våra produkter eller inte.   Idag levererar vi produkter över hela världen. Vi har försäljning i 65 länder och tillverkning i Europa, Asien och USA. På FläktGroup finns mer än 3500 engagerade och stolta kollegor som levererar ett av de mest omfattande erbjudandena på marknaden.

Fabriken i Jönköping startade 1918 som Svenska Fläktfabriken och är idag en av 13 fabriker inom gruppen. I Jönköping är vi ca 500 medarbetare och vi specialiserar oss på tillverkning av luftbehandlingsaggregat och kylbafflar.

Adressen är Fläktgatan 1, 553 02 Jönköping.

Husqvarna Group

Välkommen till Husqvarna Groups automatiserade logistikcenter i Vaggeryd, en av finalisterna till priset “Årets Logistiketablering 2022”. Det nya logistikcentret är Husqvarna Groups nav för distribution av reservdelar till både kunder och egna lager runt om i världen.

Med en yta på 45 000 kvadratmeter och cirka 70 000 artiklar ställs höga krav på kvalitetsarbetet. Reservdelarna förpackas i kartonger som innehåller minimalt med luft och mindre plast än tidigare lösningar. Driften på det nya logistikcentret sköts av Postnord TPL som också drev det tidigare logistikcentret i Torsvik.

Adressen är Södra Stigamovägen 11A, 567 91 Jönköping.

IKEA Torsvik

Välkomna att besöka IKEAs CPU (Central Parcel Unit) på Torsvik. Här hanteras alla IKEAs postpaket som levereras inom Sverige, Danmark och Norge.

CPU är IKEAs senast öppnade logistikenhet i Sverige (2017). Här finns sedan 2020 en automation i form av en goods-to-man-lösning från SSI Schäfer, och nyligen påbörjades en övergång mot alltmer orderspecifika transportförpackningar via maskiner från Packsize.
Ni kommer att få se hur man arbetar praktiskt med att plocka och packa paket samt hur IKEA arbetar med optimering av transportemballage ur kund-, miljö- och kostnadsperspektiv.

ITAB Sweden AB

RETHINK RETAIL. TOGETHER. På ITAB hjälper vi våra kunder att förvandla konsumenternas upplevelse av ett varumärke till fysisk verklighet med hjälp av kompetens, lösningar och ett ekosystem av partners.

Tillsammans med konsumenter och retailers tillhandahåller vi fysiska, engagerande och sömlösa butiksmiljöer.

Till våra kunder levererar vi mätbara resultat i form av butiksupplevelser, försäljning, effektivitet, service och driftskostnader.

Adressen är Instrumentvägen 2, 553 02 Jönköping och Tryckerigatan 2, 571 34 Nässjö.

Jönköpings kombiterminal

Terminalen med södra Sveriges bästa logistikläge. I absolut närhet till den svenska logistikkärnan ligger vår kombiterminal i Torsvik utanför Jönköping. Med E4:n och centrallager för många av Sveriges ledande företagsjättar precis runt knuten verkar vi i en dynamisk miljö. Via järnväg från norr och söder sköter vi omlastning och mellanlagring för vidare färd mot slutdestinationen. På Torsviksområdet finns idag omkring 100 företag inom olika branscher. Torsvik är ett snabbt växande industriområde och utvecklingspotentialen anses vara stor.

Kinnarps Skillingaryd

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder.

Adressen är Storgatan 68, 568 32 Skillingaryd.

Kongsberg Automotive AB

Är ett helägt dotterbolag till Kongsberg Actuation System BV, Enschede, Nederländerna.

Huvudprodukterna utgörs av egenutvecklade växelförarsystem och nackskydd för den internationella fordonsindustrin. Övriga produkter som tillverkas är diverse formsprutade plastartiklar och bearbetade plåt produkter. Inom bolaget bedrivs även verksamhet för utveckling och marknadsföring av koncernens produkter.

Adressen är Fabriksgatan 4, 565 33 Mullsjö.

Mastec Solutions

Mastec Solutions grundades 2010 för att ge våra kunder möjlighet att få modul- och systemmonterade produkter. Monteringen består av moduler och system innehållande; mekanik, hydraulik, el samt vacuum. Vi jobbar med förbättringsarbete och 5S enligt Mastec Production System. Logistik, kvalitetssäkrade leverantörer och konkurrenskraftiga priser är hörnstenar i vår inköpsorganisation. Vi har resurserna att pröva och konkretisera idéer – vi ser till att det fungerar i verkligheten.

Adressen är Karlavägen 36, 567 30 Vaggeryd.

Stora Enso Packaging

Välkommen att besöka Stora Enso Packaging AB, här designar och tillverkar vi kundunika förpackningslösningar av wellpapp för den nordiska marknaden. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Vid fabriken i Jönköping producerar vi till exempel EcoFishBox, en vattentät förpackningslösning för fisk som kan ersätta dagens EPS-förpackningar och på så vis minska koldioxidutsläppen med upp till 73%. Vår produktionsanläggning är FSSC 22000 certifierad och vi jobbar ständigt med att minska och i många fall återanvända vårt spillmaterial till att göra nya produkter.