2023-10-05

Webinar

Webinar – Internet of Logistics med Logtrade

Olika transportörer och olika transportslag har egna fraktdokument, liksom egna system för att planera och följa upp godsflöden. Detta kan vara ett hinder när man vill samordna och effektivisera transporter eller skapa nya cirkulära flöden. Internet of Logistics är ett nytänkande standard för aktörer som vill kommunicera transportinformation med varandra.

Logtrade utvecklar och driftar transportadministrativa system sedan -90 talet, för att göra det enklare för att planera, hantera och även automatisera transporter. Man har sett hur olika aktörer inom branschen kommunicerar på olika sätt och behöver olika upplägg för sina data vilket gör det svårt att kommunicera och därmed utnyttja transportresurserna på bästa sätt. Nu har Logtrade tillsammans med bl.a. Ericsson utvecklat Internet of Logistics, en ny plattform som gör det möjligt för produkter, fordon, platser, godsägare och transportörer att dela data.

Plan Syd tillsammans med Logtrade bjuder till webinar om Internet of Logistics som är ett nytänkande standard för logistikkommunikation och baseras på ett gemensamt språk.

Vi kommer att få inblick i den nya tekniken via olika praktikfall och också se hur Internet of Logistics kan förenkla skapandet av mer cirkulära flöden.

Vi kommer bland annat att höra Fredrik Svedberg som är grundare och tidigare VD för Logtrade och som nu ägnar sig åt projekt kring Internet of Logistics.

Mer information

Datum: 2023-10-05, kl. 14.00 – 15.30
Plats: Bekvämt vid din dator eller mobiltelefon i form av Webinar.
Pris: 0 kr för medlem. 300 kr för ej medlem.
Länken till webinariet skickas ut innan inloggning. 

Sista anmälningsdag 2/10.

Kontakt: Logistikföreningen Plan

Välkommen hälsar Logistikföreningen Plan region Syd!

Anmälan och fakturabetalning - Webinar om Internet of Logistics med Logtrade

Steg 1 av 2