2020-09-24

Webinar

Webinar om aktuell logistik

Cirkulär ekonomi i praktiken

Cirkulär ekonomi handlar om att hushålla med resurser så att så litet som möjligt av dem förlorar sitt värde eller blir avfall. För att cirkulär ekonomi ska kunna fungera behöver både produkter och logistiklösningar designas så att de följer de cirkulära principerna, exempelvis ska produkterna kunna används länge och av fler och de ska kunna repareras eller monteras isär för att bli nya produkter. Och allt som inte går att återanvända ska föras vidare i nya värdeskapande materialflöden.

Men vad innebär egentligen de cirkulära principerna? Och hur tillämpar man dem?

Ett sätt att både lära sig och få nya idéer är att titta på vad de företag som redan arbetar med detta har gjort. Leena Kossila har skrivit den nya läroboken Cirkulära materialflöden i praktiken – Tolv tillämpningar på stora och små företag. Utgångspunkten i boken är EU:s handlingsplan för cirkulära ekonomi, och de praktiska exemplen handlar om svenska företag som verkar i olika branscher och arbetar med olika typer av material. På det har webinariet ger hon en inblick i ett av praktikfallen, möbelföretaget Kinnarps.

Produktionsstyrning i sjukvården – en väg framåt

Nu kommer en ny tillgänglighetssatsning från regeringen. Detta ger ytterligare fokus på de patienter som väntat länge. Ger det en bra styrning i vården? Stödjer styrningen hälso- och sjukvårdslagen?

Tillgänglighet är logistiskt sätt en beräkning av leveranssäkerheten mot vårdgarantin på 3 månader. Leveranssäkerhet är ofta ett bra nyckeltal i industrin. Varför fungerar då inte tillgänglighetsuppföljning och kömiljarder i vårdmiljön?

I webinariet beskriver Ritva Rosenbäck vad som kan hända i styrningen och varför hon anser att tillgänglighet i vården är en dålig uppföljningsmetod.

Mer information

Datum: 2020-09-24, kl. 15.00 – 16.30
Plats: Webinar.
Pris: 0 kr för medlem. 200 kr för ej medlem.
Länken till webinariet skickas ut innan inloggning. 

Register before 22/9.

Kontakt: Ritva Rosenbäck, 073-089 70 69

Välkommen hälsar Logistikföreningen Plan!

Anmälan och kortbetalning

Ej medlem

Vill bli medlem

Information
Priser som syns för kortbetalning är inklusive moms.

Anmälan och fakturabetalning - Webinar, Aktuell logistik

Steg 1 av 2