6/2 2024

Göteborg

Nätverksträff Svenska mässan

Plan region Väst bjuder in till studiebesök på Svenska Mässan Gothia Towers Logistik- och Produktionsenhet 

Ta en titt på vilka logistikutmaningar vår anläggning ställs inför och hur vi väljer att hantera dessa. Vid tillfället så ser vi även praktiskt hur Båtmässan byggs upp med över 200 båtar på torra land.

Svenska Mässan Gothia Towers består av drygt 40.000 m2 event- och mässyta, norra Europas största hotell (1.200 rum), Ett femstjärnigt hotell (Upper House med 50 rum), ett SPA 50 meter upp i ett av tornen, en kongresshall för 1.500 personer, en 300 meter lång lobby, två blomsterbutiker, fem restauranger, 40 varumärken, 20.000 m2 kontorsyta och 60 konferensrum. Detta lägligt placerat i Göteborgs andra största knutpunkt för gående och cyklister, en logistikers våta dröm.

Bakom kulisserna rör sig 800 medarbetare och nära 1.000 entreprenörer och samarbetspartners. I källarplan sker produktion av mat, snickerier och blomsterarrangemang, lagerföring av mat, dryck, utensilier, tvätt och eventutrustning. Här har vi servicefunktioner som omklädningsrum, tvätteri, städvård, möteslokaler, måleri, elverkstad, metodlabb, aluverkstad, rörmokeri, miljöstationer, kontor, parkeringsgarage och ett system av transportgångar som knyter ihop anläggningen med stöd av 8 godshissar.

Närmare 20.000 godsanlöp sker årligen till anläggningen vara 7.000 av dessa sker under 60 högintensiva dygn i anslutning till större event och mässor. Det är ett sånt dygn vår anläggning är gjord för och det är också ett sånt dygn studiebesöket ska försöka beskriva på ett för dig informativt, tryggt och säkert sätt.

Dagens agenda

  • Samling och förflyttning till möteslokal
  • Presentation av historik, organisation, förutsättningar och strategi
  • Rundtur genom logistikutrymmena
  • Stående fika
  • Fortsatt rundtur i källarplan
  • Åter möteslokal för sammanfattning och Mässans framtidsplaner
  • Reflektion, återkoppling och avslut

Rundturen sker i väderskyddade utrymmen men delvis otempererade, så bekväma skor och kläder för utomhustemperatur är att rekommendera.

Mer information

Datum: 2024-02-06, kl. 09.00 – 12.00
Plats: Svenska mässan i Göteborg
Pris: Träffen är helt kostnadsfri för dig som är eller blir medlem i PLAN i samband med anmälan. Avgiften är 650 kr exkl. moms för övriga. Om du uteblir utan att meddela kommer du att faktureras 650 kr exkl. moms. Antalet deltagare är begränsat!

Anmäl dig senast den 2/2.

Kontakt:
Michael Björkman, 0724 50 06 95 och Nicklas Höyer, 0701 61 68 31

Välkommen hälsar Plan region Väst!