4-5/10 2023

Stockholm

Logistics & Automation 2023

Plan bjuder in till nätverksfrukost på Logistics & Automation på Kistamässan

LOGISTICS & AUTOMATION MÄSSAN

Plan är mediapartner till Logistics & Automation mässan i Stockholm 4-5 oktober. Mässan är en nylansering som ursprungligen kommer från den omtyckta föregångaren Logistics & Distribution.

Konceptet är enkelt – under två intensiva dagar samlas tunga nyckelleverantörer och heta uppstickare för att djupdyka i viktiga utmaningar i ett så lättillgängligt format som möjligt. En riktigt bra nätverksmöjlighet där vi kan mötas och interagera med likasinnade yrkesverksamma inom logistikbranschen samt bygg värdefulla kontakter, utbyt idéer och erfarenheter.

Hämta din gratis entrébiljett på www.logisticssthlm.se redan idag!

PLAN bjuder in till frukostseminarium: ”Sverige behöver logistiker för att klara nästa stora textil-utmaning!”

Inom några år kommer Sverige behöva implementera EU direktivet 2008/98/EG för cirkulär hantering av textil och textilavfall. Kommer vi kunna återvinna kläder precis som aluminiumburkar återvinns idag? Detta ”nya” cirkulära flödet innebär att vi behöver bygga nya storskaligt system med enorma logistikutmaningar, de system som finns på plats idag har inte tillräcklig kapacitet och det saknas större pusselbitar för att kunna hantera hela Sveriges textilier.

På scen har vi tre personer som var för sig representerar de tre viktiga komponenterna i flödet. Ett retail-bolag som beställer, producerar och ansvarar för sina produkter, Röda Korset som tillsammans med liknande organisationer och företag handa har vårt second hand flöde och Renewcell som idag leder utvecklingen av återanvändning av textilfibrer, alltså ett av de företagen som tar hand om återbruket av materialet. Dessa tre delar samma logistikutmaningar och utöver det har de ytterligare logistikutmaningar som de behöver lösa. Vi kryddar det hela med nya lagstiftningar. En utmaning som heter duga! Kom och lyssna, ställ frågor och se hur du eller kanske ditt företag kan vara med i att lösa framtidens textilhantering.

På scen: AnnaCarin af Forselles, verksamhetsutvecklare med fokus på cirkulära affärsmodeller, hållbara leveranskedjor och återbruk före återvinning på Svenska Röda Korset. Martin Stenfors, Head of Strategy and Sustainability at Renewcell samt en representant från ett retail bolag.

Var: På Logistics & Automation, Kistamässan Stockholm 
När:
5 oktober kl 08.00-09.00

>> Länk till anmälan för frukostseminarium

PLAN bjuder in till Nätverksträff: ”En lagerautomationsresa”

Är du intresserad av att förstå mer om lagerautomation eller står du kanske inför en automationsresa? Kom på Plans nätverksträff med fokus på automation. Vi träffar automationsexperten Olle Carls som ansvarat för Apotekets automationsresa. Apoteket har tagit in e-handelslogistiken i egen regi och byggt en helautomatiserad lösning. Under nätverksträffen kommer vi presentera case från verkligheten kopplade till just logistik och automation utifrån en användares perspektiv. Goda och mindre goda erfarenheter från sådana projekt. Vi får reda på vad Olle vill att du ska tänka på om du står inför en automationsresa. Vi utlovar även en kunnig publik med utmanande frågor, och ta gärna med dig dina egna utmaningar och frågeställningar, vi kommer få tid att diskutera best practice och utmaningar.

Var: På Logistics & Automation, Kistamässan Stockholm, konferensrum E:3
När:
4 oktober kl 13.00-14.30

>> Länk till anmälan för nätverksträffen