Joakim Hillberg intervjuar John Shook och Isao Yoshino: Developing lean thinkers – Lessons from Toyota

I det här Lean Learnings tipsar vi om en intervju med John Shook och Isao Yoshino.

Yoshino var mentor åt John Shook när de möttes i den legendariska NUMMI-fabriken, Toyotas första satsning i USA. Genom NUMMI ville organisationen utveckla människor utanför Japan för att uppnå fantastiska resultat i USA. Och de lyckades. Yoshino var den som tränade amerikaner i Japan och Shook den första amerikanska medarbetaren som arbetade tillsammans med honom.

Men vad skulle John och Isao ha gjort annorlunda på NUMMI? Joakim Hillberg intervjuade dem på European Lean Educators Conference i Portugal i slutet av 2018.

Pia Anhede är ansvarig för Plans leanutbildningar sedan flera år tillbaka. Pia har mer än 20 års erfarenhet av lean i längre förändringsprojekt. Hon har arbetat i mer än 30 företag i över tio länder. Pia är civilingenjör från Chalmers.

Joakim Hillberg är ansvarig för Plans leanutbildningar sedan flera år tillbaka. Joakim har stor erfarenhet av förändringsprojekt inom både produktion och service. Joakim har arbetat i mer än 30 företag i över 10 länder. Han är civilingenjör från Chalmers och har en MBA från INSEAD.