Coacha dina agila team – på riktigt!

Utveckla din förmåga att coacha dina team i det agila arbetet. Genom denna träning får du tips och tricks i hur du coachar teammedlemmar mot agil mognad.

Hur skall jag coacha teammedlemmar för att öka lärandet och för att våga ta sig ur sina invanda mönster? Det är lätt att fastna i hur man genomför sina agila ceremonier istället för att utforska hur deras värde kan utvecklas över tiden. Misstaget många gör är att se arbetssättet (Scrum, agilt, SAFe, etc) som en metod att implementera, när det egentligen ska ses som ett ramverk för en daglig dialog och träning – en träning mellan medarbetare och närmaste coach, Scrum master, RTE, chef, etc. Som coach har du möjlighet att utmana samtidigt som du skapar trygghet i stunden och därmed hjälper teamet att utvecklas.

Därför välkomnar vi dig till en halvdag där du får träna agilt arbete på ett helt nytt sätt och hur du coachar i vardagen.

Träningen har utvecklats av Johanna Bergqvist och Amanda Colliander, med inspiration från kata-träningar av Tilo Schwart, mer info https://www.tiloschwarz.com/

Amanda och Johanna har stor erfarenhet av arbete med team och individer i en agil leverans. Tillsammans har de många år av erfarenhet som Scrum Master, linjechef, projektledare inom mjukvaruutveckling från flera olika företag. Just nu arbetar Johanna som chef för fem agila team på Boeing och Amanda i samma roll för tre agila team på Volvo Cars.
 

Innehåll & upplägg

Det här är en rakt igenom interaktiv halvdag där din förmåga att driva och coacha kommer att utmanas och stärkas. Vi kommer att använda agila ceremonier att träna på. Här är några delar som du kommer att jobba med under dagen:

  • Grunderna för coaching. Vad är viktigt att tänka på när du coachar.
  • Praktisk träning i coachning i agilt kontext i form av agila ceremonier.
  • Huvudsyftet med träningen är att ge dig verktyg och idéer för hur ni med hjälp av rollspel kan bli bättre på coachning på ert företag.

Träningen kan du sedan praktisera på hemmaplan i din verksamhet och anpassa efter era specifika behov.

Tid, omfattning och pris

Omfattning: 1 dag, online
Nästa tillfälle: Anmäl intresse till info@plan.se
Tider: kl. 10.00-15.00
Pris: 1000 kr exkl moms

Inga förkunskaper krävs. I avgiften ingår dokumentation.